‘voor een fijne schooltijd’

SMW in de praktijk


Desirée Swalef
schoolmaatschappelijk werker
Max is steeds verdrietig in de ochtend. Hij wil niet naar school en niet ontbijten. Eenmaal in de klas heeft hij het juist erg naar zijn zin. De moeder van Max heeft haar zorgen over hem besproken met zijn juf, waarna de juf mij benaderd heeft. Moeder doet haar verhaal. Ik geef haar wat tips mee voor thuis. We spreken af dat Max een paar keer bij mij komt en dan praten we en doen we spelletjes. Vaak komt dan al naar boven waarom een kind verdrietig is. Met zijn moeder heb ik over drie weken weer een afspraak.
(de naam Max is fictief)

SMW op school

Wilt u praten over uw kind met een schoolmaatschappelijk werker? Maakt u dan gerust een afspraak. Kijk hier voor de contactpersoon op de school van uw kind.

Contact

Wilt u een afspraak maken met de schoolmaatschappelijk werker, neemt u dan contact op met de intern begeleider of de leerkracht / pedagogisch medewerker van school. Op de pagina’s ‘peuteropvang’ en 'scholen' treft u een overzicht aan van de scholen en de schoolmaatschappelijk werker die hieraan verbonden is, met contactinformatie.